Projektna dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju Palanačke gimnazije

SMEDEREVSKA PALANKA 1. septembar 2023 – Opštinska uprava Smederevske Palanke raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Palanačke gimnazije. Vrednost posla je procenjena na 16.666.666,66 dinara bez PDV-a.

Objekat u kome sada radi Palanačka gimnazija izgrađen je 1920 godine. Ima status spomenika kulture za koji je nadležan Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture u Smederevu.

Školska zgrada zauzima površinu zemlјišta od 818 m2. Ukupna bruto površina uknjiženog dela je 2.455,60 m2, a ukupna bruto površina objekta na terenu je 3.000,92 m2. Srednji dvorišni deo objekta je dograđen i nije legalizovan. Ovaj deo objekta je u lošem stanju, kako se navodi u dokumentaciji koja prati javnu nabavku, ne uklapa se u postojeći objekat i predviđeno je njegovo uklanjanje.

Na osnovu Idejnog rešenja i navedenih radova treba izraditi projektno tehničku dokumentaciju, u svemu prema važećim propisima i tehničkim standardima i uskladiti je sa zahtevima Ministarstva za javna ulaganja, koji su dati u okviru smernica za izradu projektne dokumentacije za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata javne namene, koje čine sastavni deo ovog projektnog zadatka, stoji u pratećoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren do 25. septembra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!